Word lid
Word lid

Nieuws

High Five straten

mei 6, 2024

High Five straten

Wat is een High Five straat?

In een High Five straat geven buren elkaar een beetje extra aandacht. Bijvoorbeeld bij de geboorte van een baby, nieuwe bewoners in de straat of een huwelijk. Maar ook als buren gereedschap lenen, als een buur ziek is of iemand veel alleen is. Door deze extra aandacht ontstaan er warme, fijne straten waar iedereen meedoet. Buren dragen hiermee bij aan een veilig gevoel van wonen in je buurt, sociale ontmoetingen, helpende hand dichtbij huis en het voorkomen van eenzaamheid.

Het idee van High Five straten

Het idee van High Five straten is ontstaan vanuit verschillende sociale onderwerpen die spelen in Nissewaard. Denk aan vrijwilligerswerk, eenzaamheid, zorgen voor elkaar, en tot slot schoon heel en veilig wonen in je omgeving.

Met High Five straten gaan we ontdekken hoe belangrijk een goede buur voor je is. Buren zijn dichtbij, kunnen je helpen met bijvoorbeeld een boodschapje doen,de hond uitlaten, oppassen, kleine klusjes in het huis en houden een oogje in het zeil. Ze zijn ook vaak in voor een praatje. Goed burencontact zorgt voor een veilig gevoel in de straat.

Makkelijk beginnen

We beginnen makkelijk met de High Five straten. Eén of meer bewoners in een straat, de gangmakers, hebben de High Five kalender en ansichtkaarten in huis. Hiermee kunnen ze buren een hart onder de riem steken, feliciteren, sterkte wensen en inspireren om mee te doen aan buurtactiviteiten. Heb je middelen nodig voor het organiseren van een buurtactiviteit of een bewonersinitatief? Neem dan gerust contact op met onze combinatiefunctionaris. Er is vaak meer mogelijk dan je misschien denkt. Bespreek goede ideeën voor de wijk met ons.

Gangmaker worden

Ben jij die actieve buur en zie jij het helemaal zitten om jouw straat een High Five straat te maken? Meld je dan snel aan. Je ontvangt een informatiepakket met ansichtkaarten, kalender en je contactpersoon van de gemeente.

Aanmelden kan via onderstaande link:

https://www.thuisinnissewaard.nl/high-five-straten

Delen op social media

Go to Top