Nieuws

Stille Strijd in Spijkenisse

april 16, 2024

Wat een opwindend moment is dit!

Door de vastberadenheid van Bigi Sma Oso en de Stichting SVI is er een prachtig kunstproject van #stillestrijd ook tot stand gekomen in Nissewaard, dat diepgaand verbonden is met de uitdagingen van depressie bij jongeren. Dit heeft plaatsgevonden in samenwerking met stichting SVI, de gemeente Nissewaard en Bewonersvereniging de Samenwerking. De gemeente zal dit project verder uitbouwen en er verschillende activiteiten aan koppelen.
Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met de Gemeente Nissewaard.

Wist je dat zelfdoding de nummer één doodsoorzaak is onder jongeren? En dat steeds meer jongeren worstelen met depressie? Juist daarom hebben we besloten deze samenwerking met #stillestrijd op te starten en meer bewustzijn te creëren over dit belangrijke thema. Dit inspirerende kunstwerk is een waardevolle troef in de strijd voor mentale gezondheid!

In oktober 2023 zijn we in overleg gegaan met de gemeente om dit kunstwerk naar Spijkenisse te halen. En raad eens? Het is ons eindelijk gelukt!

Er is ook een meisjesbeeld ontwikkeld en deze is momenteel op tournee in België, terwijl het jongensbeeld door Nederland reist.

Wil je meer ontdekken over de Stille Strijd tegen depressie bij jongeren? Neem dan een kijkje op de website: www.stillestrijd.com.
Laten we samen een wereld van verschil maken!

Foto’s gemaakt door Bastiaan van Musscher

Delen op social media