Nieuws

Oosterwiek

november 11, 2022

Oosterwiek is een complex in de wijk Oosterflank van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander. Er was in het complex enige onrust tussen een paar huurders onder elkaar. Ook de verstandhouding tussen sommige huurders en Woonbron liep niet helemaal soepel. Door een vrijwilligster in te zetten met voldoende ervaring met huurders, bewonersraden, bewonerscommissies en de wooncorporatie is dit al stukken beter. Deze vrijwilligster werd door de overkoepelende organisatie, de CPRW, aangenomen. Ook werd er een begeleidster ingezet die vanuit ‘Thuis in de wijk’ opdracht kreeg om samen met een team van jonge vrijwilligers een plan van aanpak op te stellen voor het complex ‘Oosterwiek’. Zij werkt vanuit het project ‘GROW UP’. Ook bezit het complex een huurder die al ruim 7 jaar de keuken daar met veel plezier beheerd. Het leuke van dit initiatief, is dat er elke dag een huurder van het complex met een aantal vrijwilligers maaltijden staat te bereiden, voor 25 personen. Het grappige is dat deze man één van de grondleggers is van de keten ‘De Beren’, zoals wij het nu kennen. Vroeger heette het ‘Bruintje Beer’, dit had hij vernoemd naar zijn twee honden. Ik vind het heel bijzonder dat ik op mijn pad, van het oplossen van problemen, hele bijzondere mensen ontmoet. Het leuke aan mijn werk vind ik, om aan het einde van mijn traject weer hele blije en gelukkige mensen te zien. Daar doen we het voor!

Delen op social media