Nieuws

Maak Max mogelijk!

november 11, 2022

Joop van der Hor is de initiatiefnemer van ‘Maak Max Mogelijk’. Deze stichting gaat om het realiseren van een bronzen beeld van Max, de hond van de vermoorde joodse familie Levie. Om de woorden van Joop van der Hor te citeren: “Max moet een symbool worden van alles wat er in de oorlog is gebeurd en wat nooit mag worden vergeten. Het is de bedoeling dat Max op 28 oktober in de Voorstraat in Spijkenisse zal worden onthuld. 80 jaar na dato, zal hij terugkeren bij de slagerij. Wachtend op zijn baasjes. Bij het bronzen beeld komt een QR-code. Via de QR-code kom je bij een digitale Max uit, die vertelt over wat hem en de familie Levie is overkomen. Wij hebben Stichting ‘Maak Max Mogelijk’ van Joop van der Hor gesteund in hun missie en ik ben als Voorzitter van de Bewonersvereniging gevraagd om aan de Comité van Aanbeveling deel te nemen. Ik voel mij bij deze zeer vereerd, dank aan Joop van de Hor.

Delen op social media